10/02/2009

przemiany nad Wisłą




W ramach tegorocznego festiwalu Przemiany nad Wislą co tydzień na barce obok mostu Świętokrzyskiego organizowane były warsztaty dobrego gotowania. Zupełnym, ale dosć szczęśliwym przypadkiem, udało mi się być na ostatnich już w tym roku warsztatach w minioną niedzielę. Tematem przewodnim była kuchnia meksykańska, pojawiły się więc nachos z dipem guacamole (moim ulubionym!), chilli con carne zawijane w naleśniki, marynowane oliwki a także tłumy Warszawiaków zwabionych niesamowitym zapachem. Każdy mógł się przyłączyć, coś pokroić, przyprawić, i przede wszystkim spróbować oryginalnych meksykańskich specjałów. Nad wszystkim czuwał profesjonalny kucharz.
Za rok liczymy na kontynuację!


Last Sunday while walking through Warsaw I've discovered really cool food workshops performed on barge as a part of Transformations Art Festival by the Vistula
Together with many citizens and professional chef we had great fun while learning how to prepare chilli con carne wraps, marinated olives, nachos con guacamole and actually doing that.

No comments: