Kiedy od czasu do czasu się spotykamy (my, to znaczy autorki tego bloga), staramy się przygotować razem coś naprawdę dobrego. Tym razem padło na sałatkę zainspirowaną przepisem znalezionym kiedyś na blogu Agnieszki "Kuchnia nad Atlantykiem".
Pieczona pomarańczowa dynia, ugotowany bordowy burak, zielona rukola z orzechowym aromatem, białe kiełki fasoli mung, przypominające małe drzewka kiełki słonecznika i pestki dyni. Posypałyśmy gorgonzolą. Polałyśmy sosem z oliwy, octu balsamicznego, ziaren gorczycy i musztardy. Polska złota jesień.
Pieczona pomarańczowa dynia, ugotowany bordowy burak, zielona rukola z orzechowym aromatem, białe kiełki fasoli mung, przypominające małe drzewka kiełki słonecznika i pestki dyni. Posypałyśmy gorgonzolą. Polałyśmy sosem z oliwy, octu balsamicznego, ziaren gorczycy i musztardy. Polska złota jesień.
We love to meet on time to time, and while catching up its nothing better than lovely light meal,with rose wine and lots of talking;)
Pupkin and beetroot autumn salad
Ingredients: baked beetroots and pumpkin ( still warm when serving this salad), gorgonzola cheese, germs ( here sunflower and mung bean), rocket and dressing: balsamic vinegar, olive oild, mustard, salt&pepper
2 comments:
naprawdę, jesień tu i tam.
i w Twojej kuchni też zagościła, dając wspaniałe pyszności ;]
kolorowo i pysznie^^
Post a Comment