3/06/2011

makaron z mozarellą i rukolą


Prosty i smaczny pomysł, do wykorzystania gdy macie chęć na lekki, mocno pomidorowy sos do makaronu, mało czasu i przy okazji rukolę lub świeży szpinak pod ręką.
Sos przygotowuję jak zawsze- podsmażam czosnek na oliwie, dodaję pomidory, zioła, przyprawy. Gdy jest prawie gotowy dodaję pokrojoną w kostkę mozarellę. Podaję ze skropioną oliwą rukolą, lub liśćmi świeżego młodego szpinaku.

6 comments:

Ania Włodarczyk vel Truskawka said...

Ja rukolę wrzucam jeszcze na chwilkę do odcedzonego makaronu, lubię, jak lekko zmięknie. No i wg mnie to rewelacyjny smak - orzechowa zielenina i pomidory. MOzarelli dla mnie moze tu nie być.

Anonymous said...

makaron? zawsze i wszędzie:)

kasia said...

Fajne! Ja niedawno odkrylam uroki rukoli! Twoj przepis zapamietam!

majmily's said...

mozarella fajnie się ciągnie i ma sporo białka, dlatego mi tu bardzo pasuje;)

aga said...

ale pysznie ten makaronik wyglada... mniam, mniam:)

Anonymous said...

Wesołych:)