3/06/2011
makaron z mozarellą i rukolą
Prosty i smaczny pomysł, do wykorzystania gdy macie chęć na lekki, mocno pomidorowy sos do makaronu, mało czasu i przy okazji rukolę lub świeży szpinak pod ręką.
Sos przygotowuję jak zawsze- podsmażam czosnek na oliwie, dodaję pomidory, zioła, przyprawy. Gdy jest prawie gotowy dodaję pokrojoną w kostkę mozarellę. Podaję ze skropioną oliwą rukolą, lub liśćmi świeżego młodego szpinaku.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Ja rukolę wrzucam jeszcze na chwilkę do odcedzonego makaronu, lubię, jak lekko zmięknie. No i wg mnie to rewelacyjny smak - orzechowa zielenina i pomidory. MOzarelli dla mnie moze tu nie być.
makaron? zawsze i wszędzie:)
Fajne! Ja niedawno odkrylam uroki rukoli! Twoj przepis zapamietam!
mozarella fajnie się ciągnie i ma sporo białka, dlatego mi tu bardzo pasuje;)
ale pysznie ten makaronik wyglada... mniam, mniam:)
Wesołych:)
Post a Comment