Trochę chrupko, a trochę miękko i bezwolnie. Orzechowy aromat rukoli versus słodycz pieczonej papryki. Zagryźliśmy ciabatką i o.
Sałatka z pieczonej papryki
rukola
pieczona papryka (ostudzona)
gorgonzola
prażone pestki słonecznika
balsamico
rukola
pieczona papryka (ostudzona)
gorgonzola
prażone pestki słonecznika
balsamico
4 comments:
Uwielbiam to polaczenie skladnikow; ostatnio zrobilam nieco inaczej niz zwykle, zapiekajac plastry baklazana z gorgonzola :
http://www.beawkuchni.com/2010/10/dyniowa-przekaska-dynia-i-pesto.html
Rowniez polecam :)
Pozdrawiam serdecznie!
oj, tak.
prawdziwa inaugaracja, kwintesencja jesienna.
dla lubiących chrupac, ale nie tylko.
Bea, cudownie wygląda ta Twoja przystawka! Rukola i jesienne warzywa to jednak udane combo;) Pozdrawiamy!
prosta a jaką-radość-przynosząca sałatka. mniam mniam mniam
Post a Comment