6/02/2010

Placuszki


Gdy jakieś danie świetnie wypada solo, lubi towarzystwo sosu czy sałaty, ale nie pogardzi również rolą tła dla mięsa to- jest to mój typ;)
Takie są właśnie placuszki warzywne, uwielbiam je za wszechstronność, niezawodność i szybkość wykonania.

Przepis na dzisiejsze placuszki kalafiorowo- szpinakowe jest banalny-dlatego nie podaje żadnych proporcji, ( używam gotowanego kalafiora, szpinaku, czosnku, jajek, mąki, sera żółtego i przypraw) możecie je podać ze świeżym sosem pomidorowo-miętowym,czy koperkowym lub z cięższym czosnkowym na bazie majonezu, a jeśli chcecie podrasować sztukę mięsa to te placuszki z powodzeniem i w bardzo efektowny sposób zastąpią ziemniaki, kaszę lub ryż.

3 comments:

Paula said...

podoba mi się! szybkie, proste i przy tym barrrdzo smaczne!

asieja said...

urocze są takie malutkie warzywne placuszki. pełne kolorów i smaków.

Ania Włodarczyk vel Truskawka said...

A co Wy tak w placuszki i naleśniki od kilku miesięcy idziecie? ;) NIe żebym nie lubiła, ale truskawki już są, dziewczyny! :)))