3/20/2009

Canoe

Bardzo luźna interpretacja pseudohawajskich klimatów;)

Tartaletki / Hawaiian pies
(porcja na 6)

szklanka mąki / 1 glass flour
szczypta soli / some salt
jedno żółtko / 1 yolk
¼ kostki masła / 1/4 cube butter
woda / some water

Sos / Sauce
gęsty przecier pomidorowy / tomato sauce
20 dag sera żółtego / 20 dag cheese
papryczka chili / chilli pepper
1 łyżka sosu czosnkowego-chili / 1 spoon chilligarlic sauce
5 pieczarek pokrojonych w małą kostkę i sparzonych z natką pietruszki
/ 5 mushrooms, sliced and parboiled with top leaves of parsley
oregano / oregano

Dekoracja / For finish
plaster szynki i ananasa, posypane świeżo mielonym pieprzem, cynamonem i wiórkami kokosowymi
/ slices of ham and pineapple with freshly ground pepper, cinnamon and coconut chips

Łódeczki / Canoes
cykoria / chicory
ananas / pineapple
ogórek / cucumber
pieprz / pepper

6 comments:

Alicja-30 said...

Super pomysł i na pewno przepyszne te tartaletki! Pierwszy raz jestem na Twoim blogu i jestem baaardzo mile zaskoczona, bo oprócz doznań smakowo wzrokowych można podszkolić angielski. Pozdrawiam!

aga-aa said...

tak jedną poprosze, tak ładnie proszę
śliczne

Ania said...

Ha, pseudohawajski to byłby kotlet ozdobiony ananasem z puszki, w przypływie szaleństwa zapieczony z plastrem sera :)

asiejka ♥ said...

bardzo pysznie wygląda ta interpretacja:-)

Olciaky said...

Fajowe!:o a.. jakie smaczne mm.. ananasik:D

kuchnia-Monsai said...

ślinka cieknie!! :)
Bardzo ciekawe połączenie smaków!! :)
Czekam na zgłoszenie pod mailem, ułatwi to podsumowanie wszystkich uczestników na koniec zabawy, pozdrawiam :)