3/22/2009

instant pleasures

Ekspresowa, prosta słodkość. Kisiel home made (nie z torebki) to cała lista niekończących się zalet: nie dość, że zdrowszy, to pozwala na dowolne eksperymentowanie ze składnikami, proporcjami i konsystencją. I ta terapeutyczna moc płynąca z konieczności ostrożnego mieszania i zachowywania czujności, by nic się nie przypaliło!:) Kisiel kisielem, kokosowy budyń nie potrzebuje chyba rekomendacji! Odsyłam do dobrego przepisu blogowego dla tych, którzy go potrzebują.

Coconut pudding, no big deal but still real pleasure. Home made puddings are generally so much better than ready: they're healthier and they give you choice of ingredients and proportions. For coconut one, U'll need 1 cup coconut milk, 1/2 cup whole milk, 3 tablespoons sugar, 2-3 tablespoons cornstarch and some vanilla flavour.

4 comments:

Adrijah said...

Pyszny jest :) Dorzuciłaś suszone banany? Fajnie wyglądają

asieja said...

kokos, banan..
wygląda imponująco
:-)

Agata Chmielewska (Kurczak) said...

wiadomo, co domowe to dużo lepsze i zdrowsze :)

Anonymous said...

Cudny :). Muszę kiedyś zrobić, wygląda świetnie, a ja uwielbiam wszystko co kokosowe :)...